top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Српски песници заступљени у кратком избору из савремене српске поезије „Завет ћутања”

Српска књижевница и уредница др Ана Стјеља у суиздаваштву са Удружењем Алиа Мунди, приредила је и објавила кратак избор из савремене српске поезије под насловом „Завет ћутања” (Vow of Silence).



Ова публикација, чији је наслов инспирисан истоименом песмом Власте Младеновића, објављена је као двојезично издање, на српском и енглеском језику.


У публикацији „Завет ћутања” заступљено је 15 српских песника и песникиња, различитих генерација и поетских стремљења. Сваки од аутора заступљен је са по две своје песме.



Међу ауторима ове кратке антологије српске поезије на енглеском језику нашли су се песници: Владимир Д. Јанковић, Валентина Милачић, Раде Шупић, Душану Дојчиновић, Јелена Давидовић, Дејан Богојевић, Јовица Ђурђић, Власта Младеновић, Сузана Рудић, Тања Ајтић, Анђелко Заблаћански, Јасмина Малешевић, Бојана Николетић, Весна В. Максимовић и Мирослав Мишел Болтрес.



Уводник у овај избор из српске поезије на српском и енглеском језику чине стихови Бранка Миљковића који на најбољи начин, (из пера врсног српског песника те песничког генија) говоре о суштини и значају поезије.


Осим лепоте саме поезије коју ова књига настоји да истакне, ова публикација представља и значајан културно-дипломатски пројекат који на репрезентативан представља српску поезију у свету, стварајући културне мостове између Србије и света.


Књига је објављена као електронско издање и може се читати на овом линку:




bottom of page