top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Српски књижевници добитници кинеске награде „Zheng Nian Cup”

Проглашени победници Националног такмичења за књижевност, калиграфију, сликарство и фотографију и објављена имена међународних писаца добитника награде „Zheng Nian Cup” из Кине.

Међу награђеним ауторима нашло се и неколико књижевника из Србије.



Од српских аутора награђена је Ана Стјеља специјалном наградом за допринос, затим Снежана Шолкотовић, Мелита Ратковић, Душан Стојковић, Снежана Марко-Мусинов, Виктор Радун, Барбара Новаковић, Љубиша Војиновић, Тања Ајтић, Амина Хрнчић, трећом наградом у категорији поезија, затим Оливер Јанковић, Мирјана Лукић, Милан Неђић, Драгиша Ераковић у категорији кратка прича, као и Верица Тадић у категорији књижевни есеј.


Списак свих награђених аутора по књижевним категоријама може се видети ОВДЕ.


Организатори међународног књижевног конкурса  „Zheng Nian Cup” из Кине објавили су имена награђених писаца из области неколико књижевних категорија: поезије кратке приче, есеја, романа. За књижевну награду „Zheng Nian Cup” конкурисали су књижевници из целог света. Жири је донео одлуку да награди књижевнике првом, другом и трећом наградом, као и наградама за специјални допринос.



Овај књижевни догађај су заједнички организовали: Изложбена сала кинеских уметника, Пекиншки институт за кинеску културу  Zheng Nian и бројни кинески медији.





405 views0 comments
bottom of page