top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Самостална изложба слика и скулптура Неџме Зукорлић и Невене Милосављевић „Испод површинe”


У Галерији 73, 18. маја са почетком у 19 часова бити отворена самостална изложба слика и скулптура Неџме Зукорлић и Невене Милосављевић под насловом „Испод површинe”.



Неџма Зукорлић рођена је 1996. у Новом Пазару где завршава основну и средњу школу. Основне студије је окончала на Интернационалном универзитету у Новом Пазару, на Департману за уметност, смер сликарство, притом је апсолвент на Департману за филолошке науке, смер босански језик и књижевност. Завршила је мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду, на сликарском одсеку у класи проф. Радомира Кнежевића, где уписује и докторске студије у класи проф. Катарине Зарић. Приредила је две самосталне изложбе, у Новом Пазару и Београду, учесница на преко четрдесет колективних изложби и три ликовне колоније у земљи и иностранству. Добитница треће награде на Ликовном салону младих у Новом Пазару. Ради као асистент на УНИНП. Члан је УЛУС-а.



Невена Милосављевић рођена је 1996. у Чачку. Основне академске студије завршава на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек вајарство. Потом уписује мастер академске студије на истом факултету, одсек вајарство, и завршава их у класи редовног професора Здравка Јоксимовић. Излагала је на колективним изложбама у земљи и иностранству. Неке од значајнијих изложби су „Октобарски салон” у Шапцу 2018. и 2022. године, „Нишки салон 12/2” 2022. године. Учесница је неколико колонија и симпозијума у земљи и иностранству. Добитница је награде за скулптуру у галерији „Јосип Бепо Бенковић” Херцег Нови, Црна Гора.



Извор и фото: Галерија 73



bottom of page