top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Наградни конкурс „Белградијана - београдски музеј прича” за приче инспирисане Београдом

Удружење „Алиа Мунди” за промоцију културне разноликости расписује наградни конкурс за приче инспирисане Београдом које ће бити објављене у електронском зборнику прича под насловом „Белградијана ‒ београдски музеј прича”.



Београд, као град веома занимљиве историје те богате културе и културне баштине, одувек је привлачио пажњу и био инспирација како књижевника, уметника, тако и путника из целог света.


Овим конкурсом желимо да подстакнемо ауторе да истраже неке мање познате детаље из историје Београда те да напишу оригиналну причу која ће као главног јунака или као мизансцен имати Београд, његове улице, куће, споменике, знамените личности, догађаје...


На ауторима је да пусте машти на вољу и осмисле своју причу инспирисану градом који вековима живи и пулсира посебном енергијом.


Услови конкурса:


Сваки аутор треба да пошаље једну, необјављену причу (по могућности на ћирилици), дужине до 3 куцане стране. Уз причу треба да пошаље и своју кратку биографију (до пет редова) и једну фотографију.

На конкурс могу да учествују искључиво аутори из Србије.


Аутори своје приче шаљу на имејл udruzenje.alia.mundi@gmail.com

У субјекту имејла написати: ЗА КОНКУРС БЕЛГРАДИЈАНА


Награде:


Прва награда: 15.000 динара

Друга награда: 10.000 динара

Трећа награда: 5.000 динара


Осим новчане награде, аутори три најбоље приче добиће и захвалницу, као и пригодне поклоне. Све приче које буду испуниле услове конкурса и одговориле на тему, биће објављене у електронском зборнику „Белградијана - београдски музеј прича”.


Рок за слање радова је 10. новембар.


За сва питања и додатна појашњења писати на имејл udruzenje.alia.mundi@gmail.com


Овај пројекат је подржао Секретаријат за културу града Београда.




bottom of page