top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Канадска издавачка кућа објавила књигу интервјуа Ане Стјеље са светским песницима



Издавачка кућа Ukiyoto Publishing из Канаде управо је објавила књигу српске књижевнице и новинарке Ане Стјеље под насловом „Модерни разговори о поезији: интервјуи са светским песницима” (Modern Talks on Poetry: interviews with world poets)


У овој публикацији објављено је 25 интервјуа са песницима из Европе и света које је српска књижевница и новинарка водила за престижне поетске часописе: The Poet Magazine из Велике Британије и Agape Review из Америке који је посвећен хришћанским темама. Међу заступљеним ауторима који су дали интервјуе на тему поезије, њеног значаја у садашњем времену, али и њеног развоја у будућности, са нагласком на ново дигитално доба и наступајући трансхуманизам, осим страних песника налази се и неколико српских песника попут: Владимира Д. Јанковића, Јелене Љубеновић, Ивана Ергића, Дајане Лазаревић, Мишела Болтреса...


Ова књига резултат је двогодишњег новинарског рада Ане Стјеље, а у циљу промоције поезије и скретања пажње на њен положај у свету, и то управо у времену великих трансформација, превасходно имајући у виду промене које су се десиле након пандемије, остављајући последице на цео свет.




Извор и фото: Ана Стјеља / Ukiyoto Publishing

bottom of page