top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Данило Коцић објавио књигу „Драган Радовић: Живот и мисао” посвећену лесковачком песнику


Дугогодишњи дописник Политике из Лесковца и члан Удружења новинара Србије (УНС) Данило Коцић објавио је књигу „Драган Радовић: Живот и мисао” коју је посветио овом рано преминулом песнику и хроничару културе лесковачког краја.



Дело „Драган Радовић: Живот и мисао” својеврсни је зборник изворних, стваралачких али и критичких текстова које је написао. Ова књига се придружила едицији „Најбољи књижевници лесковачког краја”. Драганова биографија и библиографија сведоче о томе колико далеко сежу домети његове мисли и судова.


На самом почетку књиге уместо увода налази се шаљива песма „Акценти” која, како каже Коцић, на најбољи могући начин представља Радовићев однос према средини у којој је живео и радио. На крају је „Уместо закључка” Коцић је писао о Радовићевом животу и раду, као и доприносу српској култури.


Књига је обогаћена и ванлитерарном грађом – фотографијама које говоре о културном животу Лесковца и личном ангажовању Драгана Радовића да се допринесе оном што је локално, а на тај начин и националној култури.



Извор: УНС

Фото: Данило Коцић

bottom of page