top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

У Београду почиње Светски фестивал пантомиме

Фестивал ће се одржати од 4. до 7. јула од 21 час, док ће свечано отварање бити у суботу 2. јула у Дому културе Студентски град у Београду.


Фестивал је заснован на новом концепту Mime & Music, „Пантомима и музика”, односно смењиваће се краће и дуже представе театра покрета и пантомимске са музицирањем ђака београдских музичких школа као кратким музичким интермецима. Публика ће свако вече уживати у око сат и по богатог сценског програма без језичке баријере, сем у недељу 3.јула када је пауза, а у четвртак 7. јула програм ће креирати сви учесници Светске (летње) академије пантомиме и театра покрета приказујући кратке сцене које су настале на радионицама. Отварању фестивала ће присуствовати Тобијас Бианконе генерални директор Међународног позоришног института (Унеско) из Париза, Али Обеид генерални директор Академије лепих уметности Фуџеире (УАЕ), Џел Либа један од оснивача Синдиката извођачких уметности Израела и Ацуши Какумото редитељ из Јапана.


Од 1. до 10. јула у Београду се одржава прва Светска летња академија пантомиме и театра покрета у ДК Студентски град, а професори и учесници, сви професионалци који су дошли да усаврше своја знања и вештине представиће се и на Светском фестивалу пантомиме у Београду од 2. до 7.јула и на Светском фестивалу уличне пантомиме у Врњачкој Бањи 8. и 9. јула.

Организатори фестивала су Светска организација пантомимичара, Дом културе Студенстки град и Општина Врњачка Бања.


ПРОГРАМ (свако вече од 21ч у ДК Студентски град): Субота 2. јул ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА Компанија "Мимус" (Бразил) Димитра Папа (Грчка) Понедељак 4. јул Иван Олмо (Порторико, САД) Данка Секуловић (Србија) Уторак 5. јул Илкер Киличер (Турска) Офер Блум (Израел) Среда 6. јул Екатерина Варлакова (Русија) Ренди Кинг (Русија, САД) Четвртак 7. јул Сви полазници Академије (САД, Порторико, Русија, Грчка, Уједињени Арапски Емирати, Египат, Сирија, Турска, Србија)




Извор и фото: Светска организација пантомимичара

bottom of page