top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

Покренут „Портал Вождовчанка”

Српска књижевница и новинарка Ана Стјеља покренула је „Портал Вождовчанка” као једини медиј ове врсте на територији општине Вождовац



У жељи да дâ свој допринос локалној заједници те да простор, догађаје и људе учини медијски видљивијим, српска књижевница и новинарка ( иначе чланица УКС и УНС) покренула је веб-портал под називом Вождовчанка. Инспирацију за овакав назив пронашла је у лику и делу чувене српске хероине Милунке Савић која је један део свог живота провела на Вождовцу где је и умрла.


Вождовац има своју историју и традицију, своје људе и догађаје и управо из пијетета према славној прошлости, те моралне обавезе према славним прецима, овај портал ће настојати да објављује занимљиве приче из историје Вождовца, о његовим мање или више познатим местима, али и о познатим и пажње вредним Вождовчанима, како онима који су се већ прославили, тако и онима за које тек трба да се чује.


Основни циљ овог портала јесте да се општина Вождовац представи са културног, историјског и туристичког аспекта. Ово је први портал посвећен културном животу на Вождовцу, као једне од највећих и најразвијенијих београдских општина. Као место на коме се налази једина планина у Београду (Авала), оаза природне лепоте и једна од најзначајнијих туристичких атракција Београда, те Музеј књиге и путовања, једини такве весте на свету, Вождовац плени спојем природних лепота, историје и културе који су га одувек красили, и позива да се о њему сазна нешто више и да се боље медијски пропрати. Вождовац се убрзано развија, урбанизује и постаје општина која привлачи све више пажње што свакако изискује и бољу медијску презентацију која ће бити спроведена управо кроз новопокренути портал Вождовчанка и то под мотом Вождовац се воли свим срцем.


Портал се може пратити на овом линку:

bottom of page