top of page
  • Writer's pictureКултурне новине

65. Међународни београдски сајам књига од 23. до 30. октобра под слоганом „Повратак написаних”


Међународни београдски сајам књига, 65. по реду, одржаће се од 23. до 30. октобра, најављено је на данашњој конференцији за новинаре на Београдском сајму. Под слоганом „Повратак написаних”, очекује се учешће више од четири стотине излагача.


Градска секретарка за културу Наташа Михаиловић Вацић оценила је да је Сајам књига највећа манифестација културе у главном граду.


– Сајам књига намењен је свима, од оних који чине своје прве читалачке кораке у свет необуздане маште дечјих књига до оних који ће ту тражити ретка и старинска издања. Пружа нам шансу да књижевност и уопште писану реч сагледамо кроз њену величанствену ширину тема, жанрова и иновативних медијума. То је могућност да свако од нас пронађе свет који резонује директно с њим као појединцем – рекла је Наташа Михаиловић Вацић.


Она је позвала не само Београђане већ и све људе из унутрашњости земље и региона, захваливши свима који посредством писане речи у тешким временима пружају утеху, наду и храброст за превазилажење препрека и изазова.




bottom of page